Primavara, la primele raze de soare, pescarii incep sa caute uneltele si acesoriile de pescuit, de la lansete, la fire de pescuit sau pelete flotante. Natura incepe sa prinda viata, iar motivatia pescarilor de a prinde primul crap al sezonului atinge cote inalte.

Sesiunea de pescuit incepe cu alegerea locatiei si a tehnicii potrivite

Odata ajunsi pe malul lacului, trebuie sa alegem standul care ne ofera acces la apa de adancime mica. Mizam pe faptul ca majoritatea pestilor au parasit locurile de iernat si vor migra catre aceasta zona. Asta deoarece temperatura apei va fi mai crescuta.
Pescuitul cu momitor este, probabil, una dintre cele mai eficiente metode de pescuit. Avantajul ei este ca ofera un raspuns rapid in cazul prezentarilor din sesiunile scurte pe malul lacului.
Acest tip de pescuit este recomandat atunci cand temperatura apei este scazuta sau pestii se hranesc apatic. Are si dezavantajele sale, cum ar fi ca nu este o metoda de pescuit selectiva. Cu toate astea, pentru primele partide de pescuit ale noului sezon, cu siguranta ne vom bucura de fiecare peste capturat.

Detalii de luat in considerare: pelete flotante, nada optima si carligul potrivit

Daca optam pentru aceasta metoda, trebuie sa le luam in calcul unele particularitati. Una dintre ele este alegerea corecta a nadei pentru momitor. Eu aleg o nada cu granulatie fina si o mecanica buna, peste care adaug pelete CPK de 2 mm pentru a-mi prepara versiunea optima. Pe langa acestea, adaug doar CSL (alcool de porumb) in compozitia nadei, acesta avand efectul de dispersie a aromelor.
Pentru momeala de carlig, mizez pe pop-up-uri de mici dimensiuni si pelete flotante viu colorate care vor stimula, cu siguranta, interesul celor mai suspiciosi crapi.
Folosesc carlige de pescuit nr. 8, iar preferatul meu pentru aceasta situatie este varianta krank. In ciuda dimensiunii mici, acesta ofera o deschidere mare, iar varful este ager si ofera o intepare buna in gura crapului.

Pin It on Pinterest