Deschis de doar 2 luni, lacul Lazuri 5 inca isi protejeaza bine secretele. La prima mea partida am nimerit o perioada nu foarte activa – un singur crap de peste 10kg si foarte putini crapi in general intr-o saptamana intreaga! Desi sunt reticent fata de pescuitul “high attract” pescuind dupa pesti mari, conditiile pareau optime pentru aceasta abordare: vreme caniculara si crapi foarte mofturosi.

La pescuit trebuie sa stii cand sa dai. Acum degeaba… Solunara mica a trecut… Am putea incerca totusi..dar..nu cadreaza..
(T. Caragiu, Operatiunea Monstrul).

Am inceput totusi cu un pat de nada extins, construit dintr-un amestec de clasic de boiliesuri nutritive pe baza de faina de peste – CPK XXL si NexT, sperand ca pestii vor incepe totusi sa se hraneasca.

Dupa 24h fara nicio prezentare, o schimbare era insa in mod evident necesara. Astfel, la monturi am inlocuit boiliesurile fierte cu solubile dulci High Attract de 20mm. De asemenea, am renuntat la bastonul de nadire si am apelat la saculeti solubili mici, plini cu boiliesuri High Attract Squid&Strawberry sparte in Krusha.

Mizand din nou pe curiozitatea nativa a crapilor am abandonat patul de nada si am inceput un pescuit de interceptie. Pentru a atrage si mai mult atentia acestor crapi mofturosi am dipuit saculetii in CPK 3D Special Fruit, un lichid foarte aromat si cu un impact vizual extraordinar. Dupa o serie rapida de ciortani agresivi, inevitabili in acest stil, in salteaua de primire poposea un frumos crap “sui” de 11.8 kg. Fara a fi un trofeu impozant, crapul de peste 10kg reprezinta totusi un rezultat notabil pentru niste conditii grele de pescuit, pe un lac complet nou.

– Delcea Sergiu

Pin It on Pinterest