Crapii de talie mare reprezinta adeseori tinta pescarilor aflati pe malul lacului si pentru a-i atrage e nevoie de boilies pentru pescuit potriviti.

Strategia aleasa este esentiala pentru a aduce un exemplar mare de crap pe salteaua de receptie. Potrivit experientelor avute, stiu ca trebuie sa adopt o strategie de selectie bine definita in raport cu specificul lacului. 

Nadirea si plasarea monturilor

In cazul pescuitului de frecventa prefer sa adoptat o nadire concentrata. De asemenea, ajuta si pescuitul in imediata vecinatate a patului de nada. Recomand folosirea de momeli mici sau apropiate de cele existente in mixul de nadire.

Pentru a selecta acei crapi mari, e bine sa se mentina o distanta considerabila fata de patul de nada. Alternativ, se pot nadi pe o arie relativ extinsa, 10-15 din boilies-urile alese.

Vara sau in perioadele cu temperaturi ridicate, prefer sa realizez nadirea cu boilies pentru pescuit deshidratate de dimensiuni medii spre mari, de 20-24 mm.

Cum aleg strategia de selectie cu un boilies pescuit potrivit

Ce sporeste efectul, indiferent de varianta de boilies pentru pescuit aleasa?

Pe de alta parte, in perioada rece folosesc suplimentar lichide nutritive pentru pescuitul crapului. O alegere de incredere este dip-ul XXL, pe a carui puterea de atractie mizez adeseori.

Am incercat diverse abordari, iar acum il folosesc in mai multe feluri. Prima modalitate este simpla afundare a saculetului solubil in lichid. A doua abordare presupune sa aditivez boilies-urile cu cateva zile inainte de partida de pescuit. In acest fel, se va forma o glazura solubila pe suprafata lor.

Nu in ultimul rand, montura si prezentarea sa pe substrat trebuie sa fie impecabile pentru a nu trezi suspiciuni crapilor vizati.

O concluzie importanta din experienta personala este legata de alegerile potrivite. Un rig lung, un segment de leadcore si un carlig de pescuit de calitate pot fi cheia unei capturi mult visate.

Cum aleg strategia de selectie cu un boilies pescuit potrivit

Pin It on Pinterest