Momeala, respectiv un boilies mic de carlig poate fi cheia unei partide de succes atunci cand apetitul crapilor este redus. Create pe baza aceleiasi celebre retete Belachan&Squid, noi boilies-uri de carlig cu diametrul de 10 si 14 mm s-au adaugat gamei CPK.

Am testat noul boilies pe teren

Am avut ocazia sa testez aceste momeli intr-una din partidele mele de pescuit din acest an. Neasteptat, in conditii de apa rece ca gheata, acestea au produs prezentarile pe care le asteptam atat de mult. Datorita diametrului redus pot fi plasate la distante extreme si ofera o prezentare discreta in asteptarea capturii capitale. Pot spune ca am ramas surprins de modul in care sunt rulate si nu le-am gasit niciun neajuns.

In ziua de dinaintea partidei de pescuit mult asteptate, contemplam un boilies solubil de mare atractie pe care sa il folosesc in saculetul solubil. Am mizat pe varianta XXL solubil de 20mm. La finalul partidei s-a confirmat ca a fost intr-adevar alegerea corecta.

Un boilies mic aduce captura la sfarsit de iarna

Montura si componentele alese

Intotdeauna folosesc carlige de pescuit in care am mare incredere. Aliatul meu din aceasta partida, carligul Krank nr.6 de la CPK, nu le-a lasat pestilor nicio sansa. Si partial datorita acestuia, intr-un final au fost adusi in siguranta pe salteaua de primire.
Varianta Krank este un carlig versatil. Poate fi folosit atat in combinatie cu momeli flotante, cat si cu boilies scufundatoare. De asemenea, poate fi legat cu fire rigide, conferind o agresivitate sporita.

In ultimele ore ale partidei, ma resemnasem. Ma consolam cu ideea ca apa este extrem de rece, iar pestele inca nu a parasit locurile de iernat, desi pe cer se zareau cateva raze de soare.
Dar putin timp mai tarziu, statia anunta prezentarea mult asteapta. Dupa un drill efectuat cu mare atentie, am reusit sa aduc pe salteaua de receptie un frumos solzos care m-a facut sa strig in gura mare : “Pesti, nu povesti!”

Un boilies mic aduce captura la sfarsit de iarna

Pin It on Pinterest