Reticenta la nou ma caracterizeaza si la pescuit, iar aceste fire monofilament Glow se incadreaza in ceea ce consideram eu “nou”. Asta inseamna sa nu fi folosit, testat sau macar observat utilizarea accesoriului/ produsului respectiv de catre altcineva.

Inca de cativa ani am evitat firele de pescuit fluorescente. “Parca ma dor dintii”, dupa cum spunea un cunoscut. Asta pana la un moment dat, cand intr-un anumit context, am constatat ca acest fir este orice numai fluorescent nu.

Fire monofilament optime si caracteristicile cautate

Firul Glow straluceste, dar doar cat sa fie placut vizual si jocuripacanele.ro are un anumit farmec. Are atat rezistenta, cat si elongatia in favoarea lui. Mai mult, pretul este mai bun decat la multe fire “consacrate” in pescuitul la crap.

Asa ca mi-am facut curaj si am incercat acest monofilament. Ca sa fie o testare completa, am acordat o sansa atat firului “aruncabil”, cat si celui destinat pescuitului plantat. Monofilament subtire de 0.26 pentru pescuit “lansat” versus fir gros de 0.43 pentru pescuit “plantat”.

Comportamentul firului Glow in cadrul partidelor mele de pescuit

De atunci il tot folosesc , fie ca aleg pescuitul plantat sau lansat. Un mare avantaj este ca aluneca usor prin inelele lansetei. Mai mult, scufundarea firului dupa lansare este optima/ foarte buna.
Este cunoscut faptul ca unele fire monofilament tind sa pluteasca dupa lansare sau plantare. Pe parcursul partidelor in care am folosit firul de pescuit Glow, am constatat ca nu face “peruci” si nici nu isi modifica diametrul la contactul cu apa.

Fire monofilament Glow – Testarea rezistentei la nod

Pe acest subiect ar fi multe de scris. Am ales sa testez firul simplu, direct ca linie principala, fara inaintas textil sau mono, leadcore sau altele similare. Dar l-am pus la treaba si in diverse combinatii.
Concluzia a fost ca se comporta exceptional. Deci raspunsul la intrebarea “Il recomand?” e “Da, din toata inima!”


Pin It on Pinterest