La 2 luni de la deschidere, lacul Lazuri 5 inca isi proteja inca secretele, iar alegerea intre un boilies solubil si unul fiert urma sa vina. La prima mea partida am nimerit o perioada nu foarte activa. Captura a inclus un singur crap de peste 10kg si foarte putini crapi de-a lungul saptamanii! Chiar daca nu sunt fan al pescuitului “high attract” cand vanez pesti mari, conditiile pareau optime pentru aceasta abordare: vreme caniculara si crapi foarte mofturosi.

La pescuit trebuie sa stii cand sa dai. Acum degeaba… Solunara mica a trecut… Am putea incerca totusi..dar..nu cadreaza..
(T. Caragiu, Operatiunea Monstrul).

Lacul Lazuri 5, vreme caniculara si un boilies solubil

Primele incercari de nadire si momeli

Am inceput cu un pat de nada extins, construit dintr-un amestec de clasic de boiliesuri nutritive pe baza de faina de peste – CPK XXL si NexT. Speram ca pestii vor incepe totusi sa se hraneasca.

Lacul Lazuri 5, vreme caniculara si un boilies solubil

Dar dupa 24h fara nicio prezentare, o schimbare era in mod evident necesara. Astfel, la monturi am inlocuit boiliesurile fierte cu o varianta de boilies solubil dulce High Attract de 20mm. De asemenea, am renuntat la bastonul de nadire si am optat pentru saculeti solubili mici. Acestia au fost umpluti cu boiliesuri High Attract Squid&Strawberry, sparte in Krusha.

Lacul Lazuri 5, vreme caniculara si un boilies solubil

Schimbare de strategie si un nou boilies solubil

Mizand din nou pe curiozitatea nativa a crapilor am abandonat patul de nada si am inceput un pescuit de interceptie. Dorind sa atrag atentia crapilor mofturosi, am dipuit saculetii in CPK 3D Special Fruit, un lichid aromat si cu impact vizual extraordinar.

Lacul Lazuri 5, vreme caniculara si un boilies solubil

Dupa o serie rapida de ciortani agresivi (inevitabili in acest stil), in salteaua de primire se gasea mai tarziu un frumos crap “sui” de 11.8 kg. Fara a fi un trofeu impozant, crapul de peste 10kg reprezinta totusi un rezultat notabil. In special in conditii grele de pescuit, pe un lac complet nou, motiv pentru care sunt mandru de reusita.

– Delcea Sergiu

Lacul Lazuri 5, vreme caniculara si un boilies solubil

 

Pin It on Pinterest