Agenda incarcata nu mi-a mai permis partide mai lungi de o zi, dar am hotarat ca imi voi face intotdeauna timp pentru pescuit. Drept urmare, nedorind sa “hibernez” pana in primavara, am acceptat ideea unui compromis sub forma unor sesiuni de pescuit scurte, limitate la cateva ore.

Schimbarea obiceiurilor din pasiune pentru pescuit

Incepand din octombrie, am profitat din plin de abonamentul detinut la Bazinul Piscicol Creata 3. Imediat ce apareau cateva ore disponibile, organizam o vizita scurta.

Provocarile unui nou scenariu pentru pescuit

A fost o adevarata provocare sa ma pregatesc pentru pescuit in aceasta noua situatie. Fusesem obisnuit cu tot echipamentul necesar partidelor lungi de cateva zile sau macar de peste o zi. Adaptandu-ma la noua formula, am decis sa simplific cat mai mult echipamentul pe care il voi lua cu mine. Fiindca urma sa il incarc in masina, sa il transport la balta si sa il strang la finalul sedintei de pescuit, eram interesat sa fie cat mai usor.

In prima etapa am renuntat la galetile mari si cutiile pentru nada, la pat si scaun, la trusa mare si geanta carryall, si inclusiv la rod pod. Am ales sa iau pichetii, o cutie mai mica pentru accesorii, o galeata mica (in care pun nada) si navomodelul. Pentru transport, am pastrat doar husa pentru lansete, in care am pus si minciogul.

Schimbarea obiceiurilor din pasiune pentru pescuit

Schimbarea obiceiurilor din pasiune pentru pescuit

Au fost si ocazii in care am folosit rod pod-ul in detrimentul pichetilor in partidele de pescuit.

Acest aranjament s-a dovedit a fi foarte util, reusind de fiecare data sa plantez rapid cate doua lansete. Au fost si cateva situatii, putine la numar, in care am plantat a treia lanseta in apa, vazand ca nu obtin rezultatele dorite.

Schimbarea obiceiurilor din pasiune pentru pescuit

Galeata mea de nada include in varianta obisnuita:

  • Porumb pregatit dupa o reteta personala, presarat cu alune tigrate
  • O punga de pelete feeder produse de CPK
  • O punga de groundbait
  • Boiliesuri Spicy Pepperoni taiate, sparte sau tocate (folosite incepand cu luna decembrie)
  • O cutie cu viermi (ocazional)

 

Obiceiuri in alegerile pentru pescuit

Aleg de obcei, carlige de pescuit barbless nr. 8, sau mai rar nr. 10. Uneori optez pentru carlig feeder nr. 12, fiind mare fan al modelului C5 din gama CPK (pentru lansete mici). Acestora le montez pelete flotante, boilies solubil sau porumb flotant.
Nu mi-au lipsit din dotare saculetii cu dilutie rapida sau pungile solubile, respectiv unul din produsele mele preferate: dip 3D Range.

Schimbarea obiceiurilor din pasiune pentru pescuit

Spre deosebire de perioada cu vreme calda, scade considerabil marimea spumei PVA necesara in sesiunile de pescuit.

Schimbarea obiceiurilor din pasiune pentru pescuit

Strategia aceasta a dat roade destul de des. De multe ori am avut trasaturi inca din prima ora de la plantare.

Schimbarea obiceiurilor din pasiune pentru pescuit

Adaptare de succes prin schimbarea unor mici detalii

Totusi, odata cu venirea anotimpului rece, numarul trasaturilor a scazut. Pestii s-au retras spre capetele baltii, in agatatura si a trebuit sa ma adaptez din nou.

Astfel, am ales sa folosesc seminte mai mici si un alt tip de groundbait. Iar monturile au fost imbibate intr-un booster (atractiv) de pescuit facut dupa o combinatie aleasa de mine.

In acelasi timp, a trebuit sa astept mai mult timp trasaturile. Chiar daca uneori au fost peste doua ore de asteptare, am avut incredere totala in strategia aleasa.

Pe de alta parte, am devenit mult mai mobil. Nu o data am fost nevoit sa imi mut lansetele intr-un alt loc.

Schimbarea obiceiurilor din pasiune pentru pescuit

Asadar, m-am adaptat constant in toata aceasta perioada. Scopul a fost ca, indiferent de durata sedintei de pescuit, sa nu am partida fara trasaturi.

Pin It on Pinterest